Kada reikalingas magnetinis filtras šilumos siurbliui oras-vanduo sistemai?

Kada reikalingas magnetinis filtras šilumos siurbliui oras-vanduo sistemai?

 

Magnetiniai filtrai dažnai naudojami šilumos siurbliuose oras-vanduo sistemose, siekiant išlaikyti sistemą veikiančią be sutrikimų ir išvengti ilgalaikio pažeidžiamumo dėl šiukšlių ar nuosėdų, tiekiamame vandenyje. Šie filtrai gali būti naudingi tam, kad pašalintų metalines daleles, kurios gali atsirasti gaminimo proceso metu arba jau esant sistemoje, ir kurios gali pakenkti šilumos siurblio efektyvumui ir ilgaamžiškumui.

Pagrindiniai magnetinio filtro privalumai yra:

  1. Apsaugo šilumos siurblio komponentus. Magnetiniai filtrai gali pašalinti metalines daleles, tokias kaip geležies daleles, kurios gali patekti į sistemą ir sugadinti svarbius komponentus, tokius kaip siurblio variklis arba kiti jutikliai ir ventiliai.

  2. Ilgalaikis sistemos veikimas. Pašalinus metalines daleles, sistema veiks ilgiau ir be sutrikimų, nes bus sumažinta galimybė, kad šios dalelės užkimš arba sugadins kitus komponentus.

  3. Palaiko efektyvumą. Švarioje sistemoje šilumos siurblio veikimas gali būti efektyvesnis, o tai reiškia mažesnes energijos sąnaudas ir ilgesnį komponentų gyvavimą.

  4. Priežiūra ir aptarnavimas. Magnetinis filtras gali būti lengvai prižiūrimas ir aptarnaujamas, užtikrinant, kad jis veiktų tinkamai ir nesustabdytų sistemos darbo.

Galutinis sprendimas dėl to, ar reikalingas magnetinis filtras, priklauso nuo konkrečių aplinkybių ir sistemų savybių. Bet, jei norite apsaugoti šilumos siurblio sistemą nuo metalinių dalelių įtakos ir užtikrinti ilgalaikį ir efektyvų veikimą, magnetinis filtras gali būti naudingas, kaip papildomas įrenginys. Prieš įsigyjant ir montuojant magnetinį filtrą, rekomenduojama pasitarti su specialistu arba techniniu ekspertu, kad būtų pasirinktas tinkamas filtravimo sprendimas jūsų konkrečiai šilumos siurblio sistemai.

Magnetinį filtrą UAB Rentma specialistai primįgtinai remonduoja įsistatyti:

 kai yra papildomos rizikos, tokios kaip: tiekiamas nekokybiškas vanduo arba įranga yra pajungiama prie senos šildymos sistemos, nes šie veiksniai, sudaro papildomą riziką, įrangai.