Entalpinis rekuperatorius ir jo privalumai

Entalpinis rekuperatorius yra prietaisas, skirtas šilumai ir drėgmei atkurti, kai oras pašalinamas iš patalpų, kai jis  būna perteklinis butuose, pastatuose, gamybos salėse ar kitose patalpose. Tai yra energijos taupymo sprendimas, nes perduodant šilumą ir drėgmę iš išeinamo oro į padavimo orą (orui cirkuliuojant), reikia mažiau energijos šildyti ar vėsinti pastatą.

Štai keletas entalpinio rekuperatoriaus privalumų:

  1. Energetinis efektyvumas: Entalpinio rekuperatoriaus naudojimas leidžia sutaupyti iki 80% šildymo ir vėsinimo energijos.

  2. Oro kokybė: Rekuperatorius leidžia išlaikyti puikias oro savybes pastatuose, nes jis pašalina kenksmingas daleles, drėgmę ir kitus nešvarumus su išeinamu oru ir taip užtikrinant šviežų orą patalpose.

  3. Komfortas: Naudodami entalpinį rekuperatorių, pastatuose galite išlaikyti pastovų oro drėgnumą ir temperatūrą, o tai leidžia sukurti patogią ir sveiką gyvenamąją erdvę.

  4. Ekonominis naudingumas: Nors rekuperatoriaus pirkimo ir montavimo kaina yra didesnė nei įprastos ventiliacijos sistemos, ilgalaikėje perspektyvoje jis yra ekonomiškesnis, nes sutaupo energiją ir sumažina sąskaitas už šildymą ir vėsinimą.

  5. Aplinkos apsauga: Entalpinis rekuperatorius yra aplinkai draugiškas sprendimas, nes sumažina energijos vartojimą, mažina išmetamųjų teršalų kiekį ir padeda išlaikyti pastovią oro temperatūrą ir drėgmę.

Šie yra pagrindiniai entalpinio rekuperatoriaus privalumai, kuriuos reikia atsižvelgti renkantis oro cirkuliacijos sistemą pastatuose ar gamybos patalpose.