Kaip veikia rotacinis rekuperatorius ir jo privalumai

Rotacinis rekuperatorius yra įrenginys, kurį naudojant yra atsistatoma dalis šilumos ir drėgmės iš atiduodamo oro į įeinantį orą. Jis veikia taip: oras, kuris išeina iš patalpų arba kitų įrenginių, kaip pvz. šilumos siurbliai, praeina per rotacijos apskritimo rekuperatoriuje esančius kanalus, kurie yra išdėstyti taip, kad pasukant įrenginį oro srautas pereitų per skirtingus kanalus, o oro strautai nesimaišytų. Tuo metu, iš įrenginio įeinantis oras, prieš patenkant į patalpas, taip pat praeina per kanalus.

Šis procesas leidžia iš oro, kuris išeina iš patalpų ar įrenginių, išgauti dalį joje esančios šilumos ir drėgmės, ir perduoti ją į įeinantį orą, taip pagerinant pastarojo šilumos režimą ir drėgmės lygį. Tai reiškia, kad pastato ar įrenginio energijos sąnaudos sumažėja, nes mažiau energijos reikia, kad būtų pasiektas reikiamas temperatūros ir drėgmės lygis.

Rotacinio rekuperatoriaus privalumai yra tokie:

  1. Efektyvumas – Rotacinis rekuperatorius yra efektyvesnis už kitus oras-oro rekuperatorius, nes jis gali išgauti iki 90 proc. išmetamo oro šilumos ir drėgmės.

2. Ekonomiškumas – Pastatų savininkai gali sutaupyti energijos sąnaudas, naudojant rotacinį rekuperatorių.

3. Patogumas – Rotacinis rekuperatorius yra patogus naudoti, nes jis yra gana kompaktiškas, o jo valdymas paprastas.

4. Ilgaamžiškumas – Rotacinis rekuperatorius yra ilgaamžis, nes jis yra pagamintas iš atsparių medžiagų, o jo konstrukcija yra paprasta.