Kas yra Multi-split sistema?

Multi-split  sistema yra šilumos siurblio sistema, kuri gali šildyti arba vėsinti kelias patalpas vienu metu naudojant vieną išorinį bloką ir daugiau nei vieną vidaus bloką. Tai reiškia, kad kiekviena patalpa gali turėti savo atskirą vidaus bloką ir termostatą, tačiau visi jie yra prijungti prie vieno išorinio bloko, kuris gamina šilumą ar vėsų orą.

Multi-split sistema yra patogi ir ekonomiška alternatyva kelių atskirų šilumos siurblių įrengimui, ypač jei yra ribota laisva erdvė išoriniam blokui. Pvz. jei Jūs norite šildyti ar vėsinti 2-4 patalpas ir daugiau, jums nereikės statyti lauke 2-4 išorinių blokų, o tik 1, kuris ir skirstys atvėsintą ar pašildytą orą po visas patalpas, vienodai ir pagal jūsų nustatytą temperatūrą.

Taip pat, tai yra naudinga sistema, jei reikia klimatizuoti skirtingas patalpas, tokių kaip butai, biurai ar prekybos centrai, nes ji leidžia reguliuoti temperatūrą atskirai kiekvienoje patalpoje, taip sutaupant elektros energiją ir išlaidas.

Daugelis žmonių taupydami lėšas, pasirenka 1 Split sitemos siurblį su vienu išoriniu ir 1 vidiniu bloku, taip norėdami apšildyti/atvėsinti 2-3 patalpas, žinoma tai yra tapiau, ir taip galima, tačiau įsivaizduokite, kad toje patalpoje kur stovės vidinis blokas ten bus pučiama didelė srovė šilto/šalto oro ir ten bus daug vėsiau/daug šilčiau, nei kituose patalpuose, t.y. oras skirstysis nevenodai ir į kitas patalpas (būtina palikti atviras erdves, neuždarant durų) pateks mažiau atvėsinto/sušildyto oro.