Kodėl rinktis -30 šilumos siurblį oras-oras, o ne -25

Rinkdamiesi šilumos siurblį, vienas iš pagrindinių dalykų, kuriuos reikia apsvarstyti, yra siurblio veikimo efektyvumas. Efektyvumas nustatomas pagal Coefficient of Performance (COP) reikšmę. Jis parodo, kiek šilumos kw tenka 1 kW sunaudotos elektros energijos

Kadangi norime, kad šilumos siurblys būtų kuo efektyvesnis, COP turėtų būti kuo didesnis. Tai reiškia, kad daugiau šilumos bus paduota į patalpas su mažesniu energijos kiekiu.

-30 šilumos siurblio pasirinkimas yra efektyvesnis už -25 dėl to, kad šilumos siurbliai, veikiantys esant žemesnei temperatūrai ir turintys didesnį COP, leidžia jiems sukurti daugiau šilumos naudojant mažiau energijos, palyginti su šilumos siurbliais, veikiančiais esant aukštesnei temperatūrai.

Esant labai žemoms temperatūroms, nuo -20 °C ir daugiau, šilumos siurbliui gali būti sunkiau veikti efektyviai. Šaltuoju metų laiku, pasirinkus šilumos siurblį -20/-25 mūsų klimatui, gali tekti naudoti papildomą šildymo šaltinį, kad padėtų šilumos siurbliui veikti efektyviai.

Taigi, rinkdamiesi šilumos siurblį, svarbu apsvarstyti ir kitus veiksnius, tokius kaip aplinkos sąlygas ir prietaiso efektyvumą tam tikroms temperatūroms, kad galėtumėte pasirinkti tinkamiausią sprendimą savo poreikiams. 

 

 


Www.komfortobustas.lt specialistų rekomendacijos, renkantis oro kondicionierių/šilumos siurblį oras-oras:

  • -8 / -15  tai daugiau oro kondicionierius, pritaikytas vėsinimui, šildymui nurodytomis temperatūromis reikalingas tenas/pašildymo kabelis, kad neužšaltų išorinis/blokas ar kompresorius. Nes šiuose kondicionieriuose nėra įmontuotas dugno pašildytuvas.
  • -20/-25 šilumos siurbliai, rekomenduojame statytis, kai yra kiti šildymo variantai (radiatoriai ir panašiai). Šiuose siurbliuose yra įmontuotas pašildytuvas ir nurodytomis temperatūromis, išorinis blokas neapšąla. Tinka pasišildyti pereinamuoju laikotarpiui (pavasarį ir rudenį), kol neįjungiamas centrinis šildymas.
  • -30 ir daugiau siūlome statytis šilumos siurblius patalpoms ir namams, kurių pagrindiniai šildymo būdai silpni ir reika prišildyti papildomai patalpas/namus, arba kai numatomas kaip vienintelis šildymo būdas.

.

-30 šildančių šilumos siurblių oras-oras įžvalgos, pagal kvadratūrą:

2,50-2,60 kw siurbliai: pagrindiniam/papildomam šildymui iki 25/ 40 m2

3,50-3,60 kw siurbliai: pagrindiniam/papildomam šildymui iki 35/ 55 m2

5,20-5,50 kw siurbliai: pagrindiniam/papildomam šildymui iki  50/70 m2

6,50 -7,00 kw siurbliai: pagrindiniam/papildomam šildymui iki 70/90 m2